Rikke Lund Birkelund

Navn: Rikke Birkelund

Adresse: Byagervej 82, 6650 Brørup

Mail: rilub@vejen.dk

 

Jeg hedder som skrevet Rikke. Jeg er fra 1977, og bor sammen med min mand Kenni og vores 3 børn Victoria (06), Nicoline (08) og Benjamin (14)

 

Pædagogiske kompetencer og erfaringer

Jeg er faktisk uddannet receptionist, og her kan man tænke, HVAD har det med dagplejen at gøre. Men halvdelen af min uddannelse gik med at lære at læse og forstå mennesker, og havde en del psykologi. Dette bruger jeg rigtig meget i min dagligdag. Det er vigtigt i mit job som dagplejer at forstå børnene og deres behov, og ud fra det tilrettelægge dagen.

Derudover har jeg en stor interesse for motorisk udvikling, og har igennem mine 10 år som dagplejer også set, hvor vigtig det er, at børnene forstår deres krop, bruger den, det er her vi lægger grundstenene til god udvikling i dagplejen.

 

Jeg har blandt andet deltaget i følgende kurser:

  • Grunduddannelse som dagplejer
  • Førstehjælpskursus til små børn
  • Psykologi på receptionistuddannelsen (læse / forstå mennesker og deres behov)

 

Hverdagen i dagplejen

I min dagpleje tager ting den tid det nu tager.... for næsten lige meget hvad vi foretager os, så befinder vi os i et læringsrum, og her er det vigtig, at børnene får den tid, de behøver.

For børnene er det “bare” leg, historie, en sving om, sæbebobler, hygge med dynen, en sang eller dans, men der er læring i alt, og min fornemmeste opgave er, at udvikle børnene i det, lære dem nye ting.... gøre dem endnu bedre til ting de allerede mestrer.... Vi kan altid finde en ny spændende vinkel

Nærvær og ærlighed vil jeg rigtig gerne, at min dagpleje kendetegner og et godt samarbejde med jer forældre betyder trygge og glade børn, så det værdsætter jeg også højt.

Skulle ovenstående give anledning til spørgsmål, er I altid velkommen til at kontakte mig på mail.