Rene Ørnfeldt Jørgensen

Rene Jørgensen

Navn: René Jørgensen

Adresse: Holleskovvej 24, 6683 Føvling

 

Mit navn er René og jeg er født i 1977. Jeg har været dagplejer siden maj 2018.

Sammen med Signe og vores to drenge, Lasse (2011) og Mark (2007), bor vi på en skøn landejendom uden dyr, men med stor have, hvor børnene kan muntre sig og opleve naturen.

Vores hjem er et allergivenlig dagplejehjem (ikke røg og dyr)

 

Pædagogiske kompetencer og erfaringer

Jeg interesserer mig meget for bevægelse, leg og motorik. Igennem gymnastik og forhindringsbaner kan børnene udforske kroppen og styrke deres balance/motorik, alt efter vejret laver jeg aktiviteten inde eller ude. For mig er det vigtigt, at børnene lærer glæden ved at bruge naturen. Det vil vi gøre ved at være meget ude, når vejret tillader det.


Desuden har jeg været på følgende kurser:

  • Styrket pædagogiske læreplaner
  • Grunduddannelse som dagplejer

 

Hverdagen i dagplejen

Jeg vægter udelivet meget og er stort set ude hele året, i næsten al slags vejr. Her vil børnene opleve de forskellige vejrtyper og glæden ved naturen f.eks. ved at hoppe i vandpytter, røre ved insekter. Vi cykler ture på vores el-cykle, hvor vi snakker om alt hvad vi ser. På cyklen øver vi sprog, ved at snakke om dyr, traktor, blomster osv.

Byens legepladser bliver også besøgt.

Nærvær, tryghed og anerkendelse er vigtigt i min dagpleje. For at børnene kan udvikle sig personligt og socialt, er det vigtigt at de føler sig trygge. Specielt ved Præmature børn, skal rammerne være rolige og overskuelige.

I legestuen og ved at tage på besøg ved kollegaer, udvikler børnene evnen til at kunne rumme andre børn og voksne. Skal børnene i gæstedagpleje, vil de kunne kende dagplejeren og være trygge. Et åbent og ærligt forældresamarbejde vægtes højt i min dagpleje.