Alis Jensen

 

 

Navn: Alis Jensen

Adresse: Overmarken 133, 6670 Holsted

 

Jeg er født i 1972 og er uddannet blomsterdekoratør. Jeg har dog arbejdet som pædagogmedhjælper i børnehave fra 2006, ind til jeg fik dette fantastiske, ansvarsfulde og ikke mindst tillidsfulde job, som dagplejer i februar 2018.

Jeg bor sammen med min mand Kristian og vores 2 børn Simon (2002) og Trine (2005).

Vort hjem er røgfrit og uden husdyr. Huset er til gengæld fyldt med smil, glæde, godt humør, masser af nærvær og hjertevarme.

 

Pædagogiske kompetencer og erfaringer

At udvikle sprog er noget af det vigtigste, der sker i et barns liv. Derfor er sproget i højsæde hver dag, hvor vi sætter ord på alt, hvad vi gør, synger, leger med rim og remser og læser bøger via dialogisk læsning.

Udover den sproglige udvikling er motorikken og de sociale kompetencer mine helt store interessefelter.

Motorikken er med til at styrke barnets selvværd og trivsel. En god motorik styrker både sprog, koncentration, socialisering og indlæring. Så når vi er ude, sætter vi ikke bare sanserne men hele kroppen i gang, ved at gå, kravle, hoppe, løbe, gynge osv.

Inde er det mest finmotorikken der øves, når vi spiser, laver kreative ting, bygger med LEGO, tager tøj af og på osv. Børneyogaen er med både inde og ude.

Børns relationer og venskaber er med til at give dem de sociale kompetencer, som er så afgørende for, hvordan de klare sig i livet.

 

Hverdagen i dagplejen

Her er hverdagen tryg, rolig, genkendelig og fyldt med læring gennem masser af hygge og leg.

Så gennem vores leg ude og inde, legestue hver 14. dag, besøg ved/af kollegaer, tur på biblioteket, tur ud i det blå osv., lærer børnene vigtige strategier, som at gå på kompromis, tage hensyn til hinanden, forstå andres følelser og at mærke deres egne grænser.

Jeg nyder at være kreativ og finde på nye ideer, hvorved vi kan udvikle de forskellige kompetencer, og komme godt rundt om læreplanstemaerne.

Til sidst men ikke mindst, vægtes udeliv meget højt her i dagplejen. Ligesom et godt, åbent og ærligt forældresamarbejde er alfa omega for mig.

Glæder mig til at møde jer. Har i spørgsmål er i velkommen til at kontakte mig.