Ferie og fridage

Som alle andre, har dagplejerne ret til ferie efter ferielovens regler. Dagplejerne har 5 ugers ferie om året, 5 feriefridage samt 9 afspadseringsdage.

Hvis der er mulighed for, at dit barn og dagplejer kan holde ferie samtidigt, undgår du, at dit barn kommer i gæstedagpleje.
Planlægning af sommerferien starter tidligt, fordi vi ifølge Ferieloven er forpligtet til at give dagplejerne besked, 3 måneder før hovedferien ønskes afviklet.
Hvordan og hvornår du skal give besked om, hvornår dit barn holder sommerferie, vil du blive orienteret om via din dagplejer. 

Da vi i dagplejen har meget fokus på, at dagplejerne løbende bliver fagligt opdateret, kan der i løbet af året være dage, hvor din dagplejer er på kursus.

Når dagplejeren holder ferie, er på kursus eller har afspadseringsdage, bliver dit barn tilbudt en gæstedagplejer. 

Skal din dagplejer akut til læge, tandlæge eller lign., kan det efter aftale med dig og i samarbejde med dagplejepædagogen aftales, at en anden voksen passer børnene kortvarigt. 

Når dit barn ikke benytter dagplejen, f.eks. på grund af ferie eller sygdom, vil det være en stor hjælp for os, hvis du allerede dagen forinden, har mulighed for at give din dagplejer besked om dette.

Du vil derved medvirke til, at det oftere kan lade sig gøre, at finde den bedste løsning for de børn, der skal omplaceres.