Gæstedagpleje

Hvis din dagplejer er syg, holder ferie, afspadserer eller skal på kursus, tilbydes dit barn at komme i gæstedagpleje, den tid fraværet varer. 

Er din dagplejer syg, kontakter hun/han dagplejekontoret. Morgenvagten danner sig et overblik over situationen, og du bliver ringet op mellem kl. 5.45 og 7.30, med et tilbud om en gæsteplads. Det er derfor vigtigt, at vi har dit rigtige telefonnummer, så du ikke risikerer at komme til en låst dør.
  
De fleste dagplejere kan modtage ét barn i gæstedagpleje udover deres egne 4 dagplejebørn.

Ved planlagt frihed er det en dagplejer i området (gruppekoordinatoren), der planlægger, hvor barnet kan få tilbudt gæstedagpleje.

Som forælder har du altid lov til at ønske en bestemt gæstedagplejer, og er det muligt, vil du få tilbudt plads hos vedkommende. Gæstepladsen tilbydes som hovedregel i lokalområdet, men det kan forekomme, at du tilbydes en plads udenfor området.

Det er vigtigt, at du som forælder giver besked, om du har brug for gæstepleje i god tid.
Du opfordres til, at holder ferie samtidig med barnets dagplejer, når det er muligt. Dette vil lette presset på gæsteplejesystemet og betyde større sandsynlighed for, at dit barn får tilbudt gæstepleje hos få forskellige gæstedagplejere.