Gæstepleje

Dagplejen har verdens bedste vikarsystem, hvor der altid er 100% vikardækning, da loven siger, at en dagplejer aldrig må være alene med mere end 5 børn. 

Hvis din dagplejer ikke kan modtage barnet på grund af ferie, kursus eller sygdom, tilbydes barnet en gæstedagplejer.

Til opstartsmødet udleveres et oplysningsskema vedrørende gæstedagpleje. Du bedes udfylde og medbringe skemaet, når du benytter dig af gæstedagplejer. 

Alle dagplejere i dit barns legestuegruppe, fungerer som barnets gæstedagplejer. De fleste dagplejere kan modtage ét barn i gæstedagpleje udover deres egne 4 dagplejebørn. Det kan forekomme, at vi er nødsaget til, at tilbyde en gæstedagplejer udenfor legestuegruppen. 

Ved planlagt frihed er det en dagplejer i området (gruppekoordinatoren), der planlægger hvor barnet kan på tilbudt gæstedagpleje. 

Som forælder har du altid lov til at ønske en bestemt gæstedagplejer, og er det muligt, vil du få tilbudt plads hos vedkommende. Gæstepladsen tilbydes som hovedregel i lokalområdet, men det kan forekomme, at du bliver tilbudt en plads udenfor området. 

Det er vigtigt, at du som forælder giver besked, om du har brug for gæstedagpleje i god tid. Vi opfordrer dig til, at holde ferie samtidig med dit barns dagplejer, når det er muligt. Dette vil lette presset på gæstedagplejesystemet og betyde større sandsynlighed for, at dit barn får tilbudt gæstepleje hos få forskellige gæstedagplejere.