Louise D.

Navn: Louise 

By: Sandmarken, Askov 

 

Kære forældre

Her kan I læse kort om mig, min familie og hvilke værdier jeg har i dagplejen.

Mit navn er Louise og jeg er født i 1995.  

Jeg er gift med Dan (1991) og vi har sammen Noah (2020), som går i dagplejen hos mig.

Vi har en dejlig have med flisebelægning, hvor der kan suses af sted på køretøjer, leges i sandkassen og hygges inde i legehuset. Vi har også muligheden for at tumle, sanse og lege på vores græsareal.

Jeg bor ligeledes centralt i Askov, tæt på skov og legepladser, hvilket vi vil benytte os meget af.

Jeg ser mig selv som en positiv, smilende, rolig og imødekommende person, som vægter en hverdag med plads til masser af tryghed, nærvær, kram, glæde og anerkendelse.

Pædagogiske kompetencer og erfaringer

Jeg er uddannet pædagog i 2019 med speciale i dagtilbud 0-6 årige. Jeg har arbejdet både i vuggestue og børnehave og er vokset op i et dagplejehjem.

Under pædagoguddannelsen tog jeg modulet `sundhedsfremme og bevægelse’, som giver mig en viden om den glæde der opstår når vi bevæger os.

Jeg har fokus på både primære og sekundære sanser – at se, lugte og lytte, føle, bevæge sig og opleve egen bevægelse. Det at have bevidst adgang til og stole på egen sansning i hverdagen er grundlag for oplevelse af tryghed og selvværd.

Udover motorik og bevægelse har jeg også stor interesse for natur og udeliv. Det er vigtigt for mig, at børnene får konkrete erfaringer og udvikler glæde og nysgerrighed i forbindelse med at færdes i naturen. Vi vil komme ud og opleve naturens dyr og planter, årstidens gang og udeliv med vandleg m.v. Jeg møder altid børnene på en tryghedsskabende og omsorgsfuld måde, så børnene får mod til at lære og mestre. At være ude giver naturligt pædagogisk rum for bevægelse, sansning og oplevelser.

Jeg er bevidst om at være en rollemodel, der understøtter børnenes oplevelser og nysgerrighed og guider anerkendende og går forrest, når det er nødvendigt. Ligeledes udstråler jeg engagement og glæde, så det smitter af på børnenes oplevelser og lege.

Nøgleordene i min dagpleje er: Tryghed, nærvær og omsorg.

Hverdagen i dagplejen

I min dagpleje er det vigtigt, at børnene får en god start på dagen. Der skal være tid til afleveringen om morgen, så både barn og forældre føler sig trygge hos mig.

Der skal være plads til at pjatte og larme, synge, danse, hoppe, grine, slappe af og meget mere – og jeg elsker at være en del af dette.

Der skal være tid til massage, fodbad, fredagsdisco, læse en bog eller lave en racerbane.

Vi vil komme til at bruge meget tid udenfor – finde dyr i naturen og studere dem, mærke regndråberne på næsen, mærke det våde græs med fingrene, bare tæer i sandkassen og meget mere.

Vi vil bruge vores kroppe i løbet af dagen til at gå i forskelligt terræn, rulle ned af bakken, løbe så hurtigt vi kan, hoppe ned fra sten, gå på line, danse og dreje.

Vi vil komme på tur, hvor vi vil besøge andre dagplejere i Askov og sige hej til andre legekammerater, fordre rådyr og ænder, tage en tur i skoven og besøge byens legepladser mm.

Det er vigtigt at vi har tid til at stoppe op, hoppe i en vandpyt, se mariehønen på bladene, tid til at børnene øver i at tage overtøj på.

Forældresamarbejdet er vigtigt for mig, og jeg ønsker at vi får en åben og ærlig dialog, der giver grobund for et godt samarbejde med gensidig respekt.