Annemette A.

Navn: Annemette 

Adresse: Vestervang, Brørup

 

Kære forældre

Her kan I læse lidt om mig, min familie og mine værdier for dagplejen.

Jeg bor sammen med Patrick, som arbejder på Vejen friskole, og vores to drenge Leander (2017) og Anker (2019). Vi bor på skønne Vestervang hvor vi er tæt på både by, natur og skov. Indenfor har vi et dejligt legeværelse, og ellers leger vi en helt masse i vores køkkenalrum. Udenfor har vi et fliseareal med mulighed for at suse afsted på diverse køretøjer, men også et areal med græs hvor der kan tumles, sanses og leges.

Pædagogiske kompetencer og erfaringer

Jeg er uddannet pædagog med speciale i dagtilbud 0-6 årige. Jeg har før arbejdet i både vuggestue, børnehave, og specialbørnehave. Under min uddannelse tog jeg modulet ‘krop og bevægelse’ som dermed giver mig en viden om bevægelsesglæde hos børn.

Her i dagplejen hos mig, ligger jeg stor vægt på det enkelte barns behov. Omsorg er min kerneværdi. Er børnene trygge og tilpasse er de også klar på at mestre nye kompetencer. 

Hos mig bliver der krammet, grint og pjattet. Mit fokus ligger meget på den anerkendende tilgang og positive bekræftelse af initiativer, som man kender fra metoden Marte Meo. Jeg følger barnets initiativer, og møder barnet hvor det er.  Det er for mig det ultimative vigtigste, at der er et godt og dialogbaseret samarbejde mellem hjem og dagpleje, sådan at vi i fællesskab kan skabe de bedste rammer for netop dit barn.

Hverdagen i dagplejen

Jeg arbejder ud fra læreplanstemaerne, og dokumenterer det i billeder, som jeg nyder at dele med jer forældre. Det kunne for eksempel være billeder fra en skovtur, eller billeder fra en dejlig dag med leg, grin og social udvikling. Naturen fremmer bevægelse og naturen byder på alsidige sansemotoriske muligheder. Derfor ligger jeg stor vægt på at vi kommer ud i den friske luft hver dag for at mærke solens stråler varme kinderne, mærke regnens dråber på næsen, eller mærke og sanse underlaget under os.

Vi spiser sundt og varieret, og helst med grønt til alle måltider. Jeg vægter madglæde blandt børnene højt, og tager dem gerne med i køkkenet for at lave frikadeller, eller for at lave smoothie, som vi kan nyde til vores formiddagsmad. Desuden synger og danser vi. Det kan være helt spontant til en sang i haven eller på puslebordet, men det kan også være fagtesange som vi finder på iPaden.