Dorte N.

Navn: Dorte 

Adresse: Byagervej, Brørup.

 

Jeg hedder Dorte, er født i 1965 og har været dagplejer siden oktober 1995. Jeg bor sammen med min mand Carsten, sammen har vi 2 voksne børn, Mette (1994) og Casper (1998). Vi har et udendørs legeområde til børnene med læ, græs og fliser, hvor børnene kan lege, hygge og udvikle sig. Vi bor tæt på Byparkens legeplads og Stadion.

Pædagogiske kompetencer og erfaringer

Jeg prioriterer stimulering af sproget og motorikken højt. Sproget er en vigtig faktor, når børnene skal kunne udtrykke deres behov og indgå i sociale relationer. Generelt taler jeg meget med børnene omkring de ting vi gør i hverdagen, så der kommer ord på i naturlig sammenhæng. De udvikler derigennem deres ordforråd og begrebsforståelse. Motorikken har også stor indflydelse på børnenes indlæringsevne. Jeg er uddannet pædagogisk assistent og har bl.a. flg. kurser:

  • Dagplejens grundkursus
  • Styrket pædagogisk læreplan
  • Førstehjælpskursus til små børn
  • Børns kompetence udvikling
  • Børns motorik, sansning og bevægelse
  • Leg med sprog
  • Forældre samarbejde
  • Præmature børn

Hverdagen i dagplejen

I legerummet har vi forskellige aktiviteter som: motorikbane, leg i rib, sansegynge og andre lege, hvor vi får stimuleret alle muskler og sanser. Vi synger og spiller på instrumenter, da rytme også er vigtigt for barnets udvikling af sproget. 

Vi har også stor glæde af at være ude i naturen, da det giver nogle gode legeoplevelser og andre muligheder for motoriske udfordringer. Vi bor kun et stenkast fra legepladsen i Byparken og Stadion, som har nogle gode legefaciliteter.

Vi har også stor glæde af det lokale bibliotek, som har et legeområde hvor børnene kan boltre sig og hvor vi låner bøger med hjem, som indgår i dialogisk læsning. Jeg skaber selvfølgelig de udfordringer, der passer til jeres barns udviklingstrin. Det skal være trygt, sjovt og hyggeligt!

Jeg betragter det som min vigtigste opgave, at skabe de bedste betingelser for det enkelte barns udvikling. Derfor har jeg stor fokus på anerkendelse, at skabe trygge rammer, at give tid, at give nærhed og omsorg.

Jeg lægger vægt på et åbent og ærligt forældresamarbejde med gensidig respekt, så vi i fællesskab kan skabe en tryg, rolig og rar atmosfære.