Marianne S.

Navn: Marianne 

Adresse: Paxvej, Brørup

 

Mit navn er Marianne og jeg er født i 1963. Jeg har været dagplejer siden oktober 2006.

Jeg er gift med Bjarne, som er gået på efterløn, så børnene møder ham i hverdagen. Vi har 2 drenge, Karsten (1985) og Jørgen (1988).

Vi har en dejlig have, hvor børnene kan muntre sig, samt en god indkørsel, hvor børnene kan køre på scooter osv. Vi bor tæt på byens legepladser og skoven, som vi ofte benytter.

Pædagogiske kompetencer og erfaringer

Jeg interesserer mig meget for bevægelse og leg. Jeg ser naturen som en god legeplads, hvor børnenes udvikling og sanser kan styrkes.

Jeg har følgende kurser:

  • Styrket pædagogisk læreplan
  • Grunduddannelse som dagplejer
  • Førstehjælpskursus for små børn

Hverdagen i dagplejen

For mig er det vigtigt, at børnene føler sig trygge, at jeg ser det enkelte barn, samt at jeg udfordrer det enkelte barn, så det udvikler sig bedst muligt. Jeg lægger vægt på at skabe en struktureret og genkendelig hverdag, blandt andet ved måltiderne.

Vi synger og læser rigtig meget. Vi har dialogisk læsning, hvor jeg inddrager børnene f.eks. ved at spørge børnene om de kan huske, hvad det er der sker i bogen. Vi har fokus på enkelte ord fra bogen, som vi arbejder med, således at børnene forstår ordets betydning.

Jeg deltager i heldags legestue hver 14. dag sammen med 3 andre kollegaer, hvilket er med til at udvikle børnene socialt. De lærer at være i en større gruppe og møder nye voksne. Dette er en fordel, når jeg efterfølgende modtager børn i gæstepleje, eller når mine børn skal i gæstepleje hos en kollega.

  • Jeg vægter forældresamarbejdet meget højt og sætter stor pris på en ærlig dialog omkring jeres barn.
  • Jeg lægger stort vægt på at børnene har en rolig og genkendelig hverdag.
  • Jeg lægger stort vægt på, at I føler jer velkommen i mit hjem.