Elise P.

Navn: Elise 

Adresse: Foldingbrovej, Brørup

 

Mit navn er Elise og jeg er født i 1981. Jeg bor på en skøn landejendom sammen med min mand Torben og vores 3 fælles børn, Sofia (2003), Theis (2005) og Celina (2007). Jeg har været dagplejer siden januar 2008.

Pædagogiske kompetencer og erfaringer

Nærvær, tryghed og overskuelighed er vigtige elementer i min dagpleje. For når børnene er trygge og føler sig hjemme, er de klar til at udvikle sig personligt og socialt. Derfor bliver vores dagligdag tilrettelagt ud fra den børneflok jeg har. Jeg er selv meget kreativ, og jeg elsker at lade børnene opleve glæden ved at skabe! Vi læser, synger og laver gymnastik. Jeg arbejder ud fra de pædagogiske læreplaner og laver løbende dokumentation, så forældrene kan følge vores dagligdag.

Jeg har blandt andet følgende kurser:

  • Basisuddannelsen for dagplejere
  • Planlægning af pædagogiske aktiviteter
  • Arbejdet med for tidligt fødte børn
  • Kompetenceudviklingskursus
  • Den styrkede pædagogiske læreplan

Hverdagen i dagplejen

Jeg synes det er utrolig vigtigt, at børn får styrket deres motorik og balance. Min legeplads er derfor specielt udformet til dagplejebørnene med henblik på at give udfordringer for både de store og de mindste. Desuden opfordrer legepladsen til masser af social udvikling. Vi bruger naturen i vores dagligdag. Vi samler ting i naturen, som vi bruger i kreative projekter, og vi tager på ture med madpakker. Jeg lader børnene udforske naturen omkring dem, hoppe i vandpytter, røre ved en regnorm og lytte til fugle.

For mig er det vigtigt, at børnene bliver dus med naturen - og lærer at omgås dyr med nysgerrighed og respekt. Vi har både heste, høns, hund og kat på vores ejendom, og børnene hjælper gerne med at fodre dyrene og samle æg. Der er også mulighed for at få en ridetur.

Vi besøger andre dagplejere, tager på besøg i børnehaven og er i heldagslegestue hver 14. dag. Derved lærer børnene andre dagplejere og børn at kende, hvilket alle parter nyder godt af, når børnene skal i gæstedagpleje.

Jeg er fokuseret på at have et åbent og ærligt forældresamarbejde. For det giver tryghed for børnene at vide, at deres forældre er trygge ved at komme i mit hjem.