Gundhild J.

 

Navn: Gunhild 

Adresse: Guldagervej, Holsted

 

Mit navn er Gunhild, og jeg er født i 1961. Jeg blev ansat som dagplejer i 1985, men var på fabrik og arbejde fra 1990 til 1991, hvor jeg skulle aflevere mine egne børn. Min mand hedder Niels, og vi har 4 voksne børn og en flok børnebørn, så mine hverdage og min fritid er fyldt med liv og glade dage.

Vi bor på landet og har legeplads foran og bagved gården.

Pædagogiske kompetencer og erfaringer

Jeg lægger vægt på, at børnene er trygge, glade og nysgerrige - at der er indhold i hverdagen, at børnene får dækket deres behov, at de har tillid til mig, at de bliver anerkendt og mærker at der er nogen der holder af dem.

Jeg er glad for at være i heldagslegestue, hvor vi hver gang har aktiviteter, spiser og hygger med hinanden. Det er også dejligt at komme i hallen, hvor vi kan styrke motorikken. Vi læser mange bøger og bruger dialogisk læsning. Vi hører musik, og synger sange både udenfor og indenfor. Det er vigtigt for mig, at vi kommer rundt om de 6 læreplanstemaer i vore aktiviteter og i vores hverdag.

Jeg har fået inspiration fra de mange kurser, jeg har været på. Her vil jeg fremhæve MARTE-MEO-kurset, hvor jeg lærte at se barnet, der hvor det er, og bygge videre på udviklingen derfra. At sætte ord på følelser og ord på alt, hvad vi laver.

Hverdagen i dagplejen

Jeg sætter stor pris på at være i og bruge naturen. Sammen med dagplejebørnene går jeg ture på marken, samler blade, løber på engen på ujævnt terræn eller sidder på et tæppe og spiser madpakke. Vi følger årstidernes skiften, smager på brombær, finder rådyrenes spor og vore egne fodspor i sneen. Vi cykler en tur og får meget snak ud af alt, hvad vi ser.

Når børnene bliver hentet, fortæller jeg, hvad dagen er gået med, og hvis der er sket noget særligt. Jeg synes, det er dejligt og vigtigt med en god kommunikation. Jeg vægter ligeledes et ærligt og åbent forældresamarbejde højt.