Jette H.

 

Navn: Jette 

Adresse: Højmarksvej, Holsted

 

Mit navn er Jette (årgang 1970). Jeg har været dagplejer siden oktober 2008. Jeg er gift med Bjarne og vi har 2 børn, Kenneth (årgang 1998) der er flyttet hjemmefra og Julie (årgang 2003) der er hjemmeboende. Vi har en hund (Golden Retriever).

Vi har en dejlig lukket indkørsel med masser af plads til, at køre på scooter/løbecykler og en have med legehus og sandkasse. Jeg bor på samme vej som Børnehaverne, Skolen og Medius (Idrætshallen).

Pædagogiske kompetencer og erfaringer

Jeg interesserer mig meget for børnenes sprog, leg og læring samt bevægelse. Jeg bruger digitale medier (iPad/Interactive Wall/lydtavle) samt sprogkuffert.

Jeg har været på følgende kurser:

  • Grunduddannelse som dagplejer
  • Kompetence kurser for dagplejere
  • Førstehjælpskursus til små børn
  • Styrket pædagogisk læreplan
  • Digitale medier kurser til dagplejen

Hverdagen i dagplejen

I min dagpleje er tryghed, omsorg, nærvær, samt anerkendelse og trivsel meget vigtig. Jeg ser hvert enkelt barn og dets behov og lægger vægt på, at børnene udvikler sig i deres eget tempo.

Vi leger med rim og remser, læser bøger, hører eventyr samt synger. Vi laver puslespil og leger med tal og farver. Vi leger sammen og lærer at deles om legetøjet og vente på tur. Vi bruger kroppen til at danse, hoppe, løbe, kravle, trille, dreje rundt, øve balance m.m.

Vi vil gerne være ude og går bl.a. ture eller cykler afsted på min Christianiacykel. Her oplever vi naturen og snakker om det vi ser. Vi kan godt lide at kigge på traktorer, rådyrene i anlægget, bondegårdens dyr og alt hvad vi møder på vores vej.                         

Vi er i heldagslegestue, hvor børnene lærer de andre dagplejere og deres børn at kende. Vi bruger også Medius og biblioteket, hvor vi mødes med de andre dagplejere og leger, synger og bevæger os. Vi går på besøg i børnehaverne.

I mit arbejde er det vigtigt at:

For mig er en åben og ærlig dialog vigtigt i forældresamarbejdet.