Lærke H.

 

Navn: Lærke 

Adresse: Toften, Holsted

 

Mit navn er Lærke, og jeg er født i 1988. Jeg har været dagplejer siden 2020. Jeg er gift med Jesper og vi har 3 børn, Freja Andrea (2013), Valdemar (2016) og Otto (2017). Vi bor i Holsted By, lige ved skolen og har skov og mark tæt ved, som vi benytter os af.  Vi har 1 hund, 1 kat og 3 høns i haven, som vi fodrer og snakker lidt med og om.

Jeg er oprindelig uddannet SOSU-assistent i 2010, og har overvejende arbejdet inden for psykiatrien, senest som misbrugsbehandler. Efter næsten 1 år, hvor jeg valgte at gå hjemme, for at give mere tid til mine egne børn, faldt det mig naturligt, at følge denne vej - jeg føler, at jeg nu har fundet min plads.

Pædagogiske kompetencer og erfaringer

Jeg modtager løbende kurser som tilbydes af Vejen kommune.

  • Jeg interesserer mig meget for, at børnene får brugt deres sanser, både inden for og ude i naturen. Jeg kan godt lide naturen og derfor vægtes udeliv højt - her får man beskidte fingre.
  • Jeg kan godt lide at være kreativ og lave sanse-aktiviteter sammen med børnene
  • Vi kommer i vores hverdag rundt om alle læreplans-temaerne, hvor jeg skaber et godt læringsmiljø tilpasset hvert enkelt barn og børnegruppen.
  • Jeg arbejder ud fra nærmeste udviklingszone, aktiviteterne er tilpasset børnene, så disse bliver succesoplevelser
  • Læring skal være sjovt, og foregå gennem leg og med rum til fordybelse
  • Vi lærer, hvordan man er en god ven og de sociale spilleregler i en gruppe
  • Jeg planlægger hver dag ud fra børnenes vilkår og behov
  • Jeg er en tydelig og omsorgsfuld voksen, som kan tale i børnehøjde. Jeg rummer og anerkender hvert enkelt barn

Hverdagen i dagplejen

For mig er det vigtigt, at hverdagen er tryg, genkendelig, rolig, sjov og fyldt med læring gennem leg og nærvær. Det er vigtigt, at hvert barn føler sig set og hørt, får hjælp til at sætte ord på sine følelser og bliver rummet.

Jeg sætter ord på alt, hvad vi gør.

Vi synger meget sammen, læser rim og remser, danser og laver fagtesange.

Vi går på biblioteket, i hallen og kommer i legestuen hver 14. dag.

Hos mig er vi i køkken-alrummet, hvor der er plads til leg og læring. Haven er indhegnet og har sandkasse, gynge/klatrestativ, rutsjebane og legehus. Der er fliser til at køre på og græs til at tumle i. Vi har en shelter i haven, hvor der kan hygges ellers tages en lur, når årstiden tillader det. Vi har en køkkenhave, hvor vi kan så frø og få ting til at gro og hønsene kan studeres.

For mig er samarbejdet med forældre vigtigt. Jeg bygger mit samarbejde på åben og ærlig dialog og respekt. Jeg tør tale om det der kan være svært.

Mit mål er hver dag, at hvert barn får en god dag.