Rosa L.

 

Navn: Rosa 

Adresse: Knudsmindevej, Lindknud

 

Jeg hedder Rosa og er født i 1960. Jeg har været dagplejer siden 1987. Jeg er gift med Bent, vi har 2 voksne børn og 4 børnebørn.

Vi er i Lindknud en gruppe på 3 dagplejere, som mødes i klubhuset ca. 1 gang om måneden. Vi er der hele dagen, hvor vi laver forskellige aktiviteter ud fra læreplanstemaerne. Vi mødes også privat og på legepladsen eller i oplevelsesskoven. På den måde lærer børnene, at være sammen i en større gruppe af børn og voksne. Dette gør at alle kender hinanden, hvilket gør det mere trygt for børnene, at komme i gæstepleje.

Pædagogiske kompetencer og erfaringer

Jeg har deltaget i mange forskellige kurser igennem tiden - senest digital/iPad og nye læreplanstemaer.

For mig er det vigtigt at hvert barn bliver set og hørt og er tryg og glad, hvilket giver grobund for læring og udvikling. Forældresamarbejdet /gensidig tillid er for mig en vigtig del af mit arbejde.

Hverdagen i dagplejen

Jeg kan godt li sang og musik, så vi synger og danser meget og bruger rim og remser, sangkuffert, musikinstrumenter og sangbøger.

Jeg vægter motorik højt og vi bruger meget “vores lille skov” eller oplevelsesskoven, hvor vi kan gynge-klatre-lege og gemme os osv.

Vi bruger også min store gårdsplads til at få gang i løbecyklerne og traktorerne. Vi har også en cykel som alle kan være i, den bruger vi til at komme ud på længere ture/udforske naturen og få masser af frisk luft.

Jeg bager forskelligt brød og boller som alle nyder godt af. Indimellem tilbyder jeg også varmt mad.