Birgitte Ø.

 

Navn: Birgitte 

Adresse: Rugtoften , Skodborg

 

Jeg hedder Birgitte og er født i 1990. Jeg startede som dagplejer i 2019. Jeg bor på en lukket vej med min kæreste Marco og vores 2 fælles drenge, Hjalte (2014) og Emil (2016).

Bag den hvide havelåge er min dagpleje. Den overdækkede garage bruger vi b.la. til måltider, opbevaring af barnevogne og motorikbane, når vejret ikke tillader andet.

Vores baghave er lukket og med masser af plads til leg og udforskning. Baghaven rummer et stort græsareal med sandkasse, gynge, legehus og trampolin mm. Her er lidt til alle størrelser og behov. Fra garagen går man ind til gangen, hvor hvert barn har sit eget rum.

Indenfor er huset indrettet med legeværelse, hvor der er rig mulighed for at slippe fantasien fri og få sanserne stimuleret. Her er alle bl.a. en del af hverdagens gøremål som f.eks. med til at dække bord og rydde op derefter.

Pædagogiske kompetencer og erfaringer

Jeg blev i januar 2013 uddannet pædagog på UC Syd i Kolding. Jeg har igennem min uddannelse tilegnet mig viden omkring emner som f.eks. sprogstimulering, krop og bevægelse, leg, sanseintegration mm.  Jeg har på nuværende tidspunkt deltaget i følgende kurser:  

  • Styrket pædagogisk læreplan
  • Grunduddannelse som dagplejer

Jeg deltager aktivt ved de kurser samt temaaftener, som jeg bliver tilbudt. Jeg har bl.a. haft temaaften om præmature børn.

Hverdagen i dagplejen

Jeg går op i at børnene har en fast struktur og rytme for dagen. Jeg mener at en forudsigelig og genkendelig hverdag skaber robuste børn og giver dem de bedste forudsætninger fremadrettet. At få skabt vante og trygge rammer for børnene, gør at vi i fællesskab kan udvikle os og tilegne os mere læring.

Jeg planlægger dagen alt efter børnene behov og deres individuelle niveauer. Børnene bliver inddraget efter deres individuelle stadier – nogle kan mere end andre og det er helt okay.

Det er vigtigt for mig:

  • At dit barn føler sig velkommen og tryg hos mig
  • At dit barn bliver mødt med anerkendelse og nærhed
  • At dit barn bliver set og hørt
  • At dit barn og jeg i samspil med hinanden udvikler os.
  • At der bliver skabt et godt og åbent forældresamarbejde hvor ærlighed og respekt vægtes højt

 Jeg glæder mig til at møde dig og dit barn.