Vivi L.

Navn: Vivi 

Adresse: Rosenvænget, Skodborg

 

Jeg hedder Vivi og er en årgang 1964. Jeg har været dagplejer siden oktober 1995. Jeg er gift med Svend Erik og vi har 3 voksne børn, der for længst er flyttet hjemmefra. Vi er også beriget med 7 skønne børnebørn.

Vi bor i et stille og roligt kvarter, tæt på skov og sø, som vi ofte bruger til gode naturoplevelser hele året rundt.

Pædagogiske kompetencer og erfaringer

Jeg elsker mit job som dagplejer, med de glæder og udfordringer det giver. Derfor er det også vigtig for mig, at jeg har muligheder for at deltage i forskellige kurser, for at få ny viden. Jeg har bl.a. deltaget i:

  • førstehjælp
  • psykologi
  • styrkede pædagogiske læreplaner

I 2016 blev jeg færdig som pædagogisk assistent, der har givet mig faglige kompetencer, som jeg kan gør brug af i min praksis.

For mig er det vigtig at:

  • Barnet føler sig velkommen og tryg.
  • Anerkende barnet.
  • Se barnet og møde barnet, hvor det er.
  • Der er tid og ro til fordybelse.
  • Hver dag byder på både leg og læring ud fra de 6 læreplanstemaer

Hverdagen i dagplejen

Hver dag er en ny dag, og det er vigtig for mig at give børnene en god start på dagen, hvor hvert barn bliver taget godt imod. Derefter kan dagen bl.a. indeholde sprog, sang, motoriske lege, udeliv.

Børnenes behov kommer i første række og ud fra det planlægger jeg dagen. Jeg skaber rammerne og børnene byder ind med det de kan, alder og udvikling taget i betragtning. Et krav til mig selv, er at hvert barn bliver set og hørt, for alle har noget at byde ind med til fællesskabet.

Mit mål er at give hvert barn en solid rygsæk med ud i den store verden. Rygsækken kan indeholde, tryghed, trivsel, nærvær, omsorg, glæde og kærlighed, så barnet får selvværd og selvtillid og er robust til mødet med fremtiden.

Vi mødes ofte med andre kollegaer og deres dagplejebørn, det kan være i legestuen, hallen, skoven, børnehaven og hos hinanden. Vigtigt er det dog at vi har en rolig og genkendelig hverdag, hvor der er plads til leg og læring. Jeg bruger udelivet og naturen rigtig meget, fordi det styrker barnets motorik og sanser og det er derigennem at vi lærer at opleve verden.

Forældresamarbejdet er vigtigt for mig, og jeg ønsker at vi får en åben og ærlig dialog, der giver grobund for et godt samarbejde med gensidig respekt. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål til mig.