Anna Marie A.

 

Navn: Anna-Marie 

Adresse: Grønhøjgade, Vejen

 

Jeg hedder Anna-Marie, og jeg er født i 1979. Jeg har været dagplejer siden april 2009. Jeg er gift med Peter, og vi har 4 børn; William fra 2007, Valdemar fra 2010, og tvillingerne Sophie og Magnus fra 2012. Vi har en kat, der hedder Loui, og en kanin der hedder Pjuske.

Pædagogiske kompetencer/erfaringer

Jeg er uddannet pædagog med speciale indenfor normal området. Jeg har tidligere arbejdet i en naturbørnehave, og jeg har derfor godt kendskab til, hvordan man ruster det enkelte barn til børnehavestart. I min tid som dagplejer har jeg deltaget i følgende kurser:

  • Grunduddannelse for dagplejere
  • Planlægning af pædagogiske aktiviteter
  • Dokumentation og evaluering af pædagogisk arbejde
  • Arbejdet med for tidlig fødte
  • Førstehjælpskursus til små børn

Hverdagen i dagplejen

I mit arbejde med børnene lægger jeg stor vægt på tryghed, omsorg, anerkendelse og tillid. Jeg har fokus på trygge rammer, der skaber trivsel og harmoni i børnegruppen ligesom jeg har fokus på børnenes individuelle udvikling. Hos mig er der tid og ro til fordybelse - og ikke mindst ro til at gro.

Jeg arbejder ud fra den pædagogiske læreplan, og tilrettelægger og planlægger vores dag derudfra. Udelivet er en stor del af vores hverdag tilpasset årstiden; ligeså vægtes bevægelse og kreative aktiviteter højt i min dagpleje. Min lukkede have rummer en skøn legeplads, hvor der er rig mulighed for at få udfordret motorikken. Vi bruger skoven til leg og bevægelse og kommer ofte hjem med ting, der bliver tryllet om til noget kreativt. Vi besøger også byens legepladser, samt fodre ænder og geder i anlægget.

Jeg er i legestuegruppe sammen med to andre dagplejere. Vi mødes hver anden uge i heldagslegestue, og mødes desuden i hinandens haver eller på byens legepladser. Derudover går vi til gymnastik hver anden uge i Vejen hallen sammen med andre dagplejere.

Forældresamarbejdet er meget vigtigt for mig, og vi kommer rigtig langt med en åben og ærlig dialog. Det danner grobund for et godt samarbejde med gensidig respekt og forståelse for hinandens forskelligheder.

Jeg glæder mig til at byde jer og jeres guldklump velkommen i Anna-Maries dagpleje :)