Annette N.

Navn: Annette 

Adresse: Dalgårdsvej, Vejen

                                                              

Jeg hedder Annette, er født i 1966 og gift med Carsten. Sammen har vi 3 børn: Mads 1993 (bosat i Norge), Maja 1995 (bosat i Kbh.) og Emma 2001 (hjemmeboende), samt vores lille allergi venlige bomuldshund Filuca.

Vi bor på Dalgårdsvej i et dejlig lukket villaområde med et fantastisk stisystem og dejlig natur omkring os.

Pædagogiske kompetencer/erfaringer

Jeg har været dagplejer siden 1997 og deltaget i mange forskellige kompetencekurser.

Jeg arbejder ud fra de pædagogiske læreplaner, så jeg sammen med børnene kan ”opleve verden” og udvikle os sammen. Ligeledes tager jeg billeder som dokumentation fra barnets hverdag, hvor der er fokus på leg, fordybelse og fælles ”stjernestunder”.

Hverdagen i dagplejen

I min dagpleje lægger jeg stor vægt på:

  • At dagplejen er en tryg og kærlig base i hverdagen.
  • At jeg som dagplejer kan give omsorg, nærvær og favne hvert enkelt barn.
  • At børnene udvikler sig som selvstændige personer og samtidig lærer at begå sig i en gruppe.
  • At det er børnenes behov, som afgør hvad vi skal lave den enkelte dag.
  • At børnene får tid og ro til fordybelse, samtidig med at der er forudsigelighed/genkendelighed i hverdagen.

Vi bruger naturen rigtig meget, både hjemme i haven og i næromgivelserne. Her kan sanserne og motorikken komme på ”arbejde”. Der er tid til at stoppe op, hoppe i vandpytter, kigge på en kat eller undersøge en snegl, og hvad naturen ellers byder på af spændende ting. Vi leger og udfordres dagligt på vores oplevelser.

Indenfor prioriterer vi tid, ro og hygge til at fordybe os i lege, synge, læse (dialogisk), tegne osv. Og nogle gange bare ”det at være”. Legene og aktiviteterne er aldersrelateret, så der er plads til læring og begejstring for det enkelte barn.

Har dit barn en evt. allergi, kan det være ekstra bekymrende, når barnet skal starte i dagpleje. Det kan være svært, at skulle informere om mad og sikkerhed. Jeg har selv hvedeallergi, og har derfor en stor viden og erfaring på dette område. Jeg er meget kompetent i vigtigheden/alvoren i korrekt håndtering af fødevarer.

Jeg lægger meget stor vægt på et åbent og ærligt forældresamarbejde, som ligeledes er baseret på gensidigt respekt, hensyn og forståelse.

Jeg glæder mig til, at vi ses i min dagpleje.

Venlig hilsen

Annette