Dorthe B. W.

 

Navn: Dorthe 

Adresse: Højvang, Vejen

 

Hej mit navn er Dorthe (1976), og jeg bor sammen med min mand Åge (1974) og vores 2 hjemmeboende børn, Oliver fra 2001 og Freja fra 2008.

Vi bor i et skønt hus med plads til leg, læring og bevægelse, og hertil har vi en fantastisk dejlig lukket have med æbletræer, brombærbuske og kastanjetræ - en have til at gå på opdagelse i og kaninen Buller er også at finde i haven.

Pædagogiske kompetencer/erfaringer

Jeg sætter stor ære i, at jeres barn skal føle sig tryg hos mig, og at vi sammen udvikler jeres barn, så det får en fantastisk videre start på livet.

Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at fylde dit barns rygsæk med tryghed, nærvær, indlevelse og fordybelse.

Det gør jeg gennem leg, læring, sang, dans, udfordre sanserne, udeliv og ture på Christiania cyklen.

Jeg sætter fokus på barnets motorisk, sansemæssig, sociale og sproglige færdigheder.

I det store hele - en god grobund til at have lysten til at lege og lære.

Jeg har kurser i:

  • Grunduddannelsen som dagplejer
  • Den styrkede pædagogiske læreplan
  • Førstehjælps kursus (små børn)
  • Præmature børn
  • Kompetence udvikling
  • Low arousal

Hverdagen i dagplejen

For mig er det vigtig at planlægge dagen efter børnenes behov og se det enkelte barn. På den måde får vi alle en dejlig lærerig dag.

Jeg sætter pris på, at vi så vidt mulig er ude hver dag. Nogle dage i haven og andre dage tager vi en gåtur eller en cykeltur, alt efter hvad humøret er til.

Cykelturen kan for eksempel gå op til Vejen Ridecenter, hvor vi har vores egen datters pony stående. Børnene elsker at hilse på den (Pandora) og alle de andre heste, og vi laver en rigtig hyggetur ud af det.

Gåturene eller cykelturen kan også gå mange andre steder hen som Anlægget i Vejen for at fodre ænder eller lege på legepladsen, og så tager vi også af og til turen til biblioteket eller i skoven.