Kirstine S.

Navn: Kirstine 

Adresse: Ellestrup, Vejen

 

Jeg er en årgang 1959, er gift med Mogens og har to voksne børn, samt 4 børnebørn.

I min dagpleje lægger jeg stor vægt på, at skabe en tryg, god og forudsigelig hverdag for børnene, da det giver lyst til leg, læring og fordybelse i børnehøjde. Jeg ønsker en god, åben og ærlig dialog med forældrene.

Pædagogiske kompetencer og erfaringer

Jeg har været dagplejer siden februar 2001 og har deltaget i mange af de kurser som Vejen Kommune tilbyder, såsom;

  • Den styrkede pædagogiske læreplan
  • Førstehjælpskursus til små børn
  • Individuel kompetenceudvikling
  • Planlægning af pædagogiske aktiviteter
  • Lege og læring med digitale medier i dagtilbud
  • Dokumentation og evaluering af pædagogisk arbejde

Hverdagen i dagplejen

Jeg vægter højt, at vi bruger motorikken rigtig meget, da det også er godt for en god indlæring. Vi er dagligt udenfor at lege i alt slags vejr. Det kan være små ture på stierne i nabolaget, i skoven samt på legepladsen. Alt sammen tilpasset børnegruppen. I vinterhalvåret går vi til gymnastik ca. hver 14. dag i idrætscentret sammen med mine kollegaer.

Sund og varieret mad er med til at skabe grobund for god indlæring og trivsel. Derfor bager vi en del brød, laver mad fra bunden og spiser årstidens frugt og grønt.

Hver 2. uge er der heldagslegestue med 3 kollegaer og deres dagplejebørn. Dette er en god øvelse i, at være en del af en større gruppe. Legestuen er nabo til gæstehuset ”Troldehuset” De børn der evt. skal omplaceres ved ferier, kurser osv. har derfor en god mulighed for at besøge stedet inden.

Udover det ovenstående, bruger jeg tid på en masse fri leg og at læse med børnene.

Børnene laver kreative ting til årstiderne og i forbindelse med højtiderne. Jeg syntes det er vigtig, at holde traditionerne i hævd.