Vibeke E.

Navn: Vibeke 

Adresse: Lynggårdsvej, Vejen

 

Jeg hedder Vibeke, jeg er født 1962. Jeg er gift med Ole og vi har 3 voksne børn samt 7 børnebørn.

Jeg har været dagplejer siden 1990.

Vi bor i Vejen by. Huset er indrettet med et legeværelse og badeværelse som bruges til dagplejebørnene.

Vi har en dejlig stor lukket have med legeplads, legehus og sandkasse hvor der er mulighed for at udfolde sig. Vi bor tæt på troldeparken hvor vi indimellem går om for at fodre ænder og lege. Når jeg er i skoven samler vi også ting til kreative projekter.

Jeg har løbende taget relevante kurser, da det er vigtig for mig, at følge med i hvad der er vigtig for børnene. 

Jeg går meget op i at mine dagplejebørn får en sund og varieret kost, tryghed, omsorg og kærlighed. Vi synger hver dag, danser og laver gymnastik til musik. Jeg læser mange bøger for og sammen med børnene, hvor tit bruger tankerne fra dialogisk læsning.  Hos mig hjælper børnene til med at dække bord og hvad der hører til af daglige gøremål eks. bagning.

Jeg syntes traditioner er vigtige, så dette bliver også inddraget i hverdagen med børnene, f eks. fastelavn, påske og jul. Her får børnene lov til at prøve deres kreative sider af, i form af julepynt, efterårs dekorationer mm. Vi sår karse og følge med i hvordan det vokser, og vi snakker om hvad det skal bruges til osv. Jeg har mange ideer og nyder selv at være kreativ og jeg synes der er en stor læring i at være kreativ.

Vi fejre selvfølgelig hvert enkelt barns fødselsdag, hvilket de syntes er rigtig hyggelig.

Samarbejde og tillid mellem forældrene og jeg er vigtig i forhold til at børnene føler sig godt tilpas. Ikke kun at børnene føler sig trygge ved mig men også at forældrene har tillid til mig, når de overlader deres lille guldklump til mig, og kan tag afsted med ro i maven og vide at dagen forløber godt.

Jeg ser mig selv som lyttende og glad person. Jeg glæder mig til forhåbentlig at lære netop dit barn at kende, og være med til at se det udvikle sig og få en god start på livet.

Venlig hilsen

Vibeke